Att iTunes på Vista stötte på problem är tydligen inte så konstigt, Apple har ännu inte färdigställt en Vista-kompatibel version av programmet. I själva verket finns inga program från Apple, som går att köra på Vista, färdiga i dag.

På Windows XP kan följande Apple-program användas: iTunes, Quick Time, Apple Software Update för Windows, iPod shuffle Reset Utility, Bonjour for Windows, Airport for Windows, Standalone iPod Updater (för iTunes 6), iDisk Utility och AppleWorks för Windows.

Apple är dock inte ensamma om att inte ha fungerande program för Vista. Det har dock spekulerats i om Apple medvetet fördröjer till exempel iTunes för Vista för att styra kunder från att uppdatera sina Windowsmaskiner och kanske istället skaffa en Mac.

Men Apple är i gott sällskap när det gäller dåligt stöd för Vista. Många företag har problem med drivrutiner och kompatibilitet för Vista och det lär dröja flera månader innan Vista får visa vad det går för.

Apple har publicerat en fix så att iTunes skall funka hjälpligt i Vista men det kommer att dröja ytterligare någon vecka innan nya versionen av iTunes kommer vilken skall ha fullt stöd för Vista.