Efter att ha publicerat rykten om en kommande Appleprodukt, kallad "Asteroid", stämdes såväl ryktessajten Apple Insider som flera andra "internetjournalister" av Apple för spridande av företagshemligheter. Målet var dels att få bort ryktena från webben, men det viktigaste för Apple var att få reda på vem källan var – uppenbarligen hade man en läcka på någon avdelning.

Fallet uppmärksammades stort av flera anledningar men främst då Amerikansk grundlag skyddar publicerandet av nyheter samt skydd av källor och detta skydd borde vara starkare än ett företags behov av skydd av sina hemligheter. Företag har speciellt skydd i Kalifornien men nu verkar det alltså som om denna utdragna konflikt får sitt slut.

Apple ville veta varifrån AppleInsider fick sina uppgifter men vägrades då journalisterna ville skydda sin källa. Apple stämde då AppleInsider och ett par journalister. Nu tvingas Apple ersätta dem för deras rättegångskostnader och för arvodet deras advokater tagit under den tid konflikten pågått. Domen anses som en delseger för det fria ordet och internetjournalisters rätt att skydda sina källor.

Hur gick det då för "Asteroid"? Den har ännu inte lanserats, och frågan är om den någonsin kommer att göra det.