Nyligen lanserades mediaspelaren Apple TV som redan blivit en stor försäljningssuccé i USA. Med tanke på att man länge kunnat köpa såväl tv-serier som filmer på amerikanska iTunes Store är det kanske inte så konstigt att Apple TV säljer över förväntan i det stora landet i väster.

Frågan är dock om Apple TV kommer sälja lika bra i Europa? Här kan man ju fortfarande inte köpa tv-serier eller filmer på iTunes Store. Vill konsumenterna verkligen betala 2 795 kronor för möjligheten att titta på högupplösta filmtrailrar eller digitalfoton på sin platt-tv?

Det tar inte särskilt lång tid att inse att Apple måste börja erbjuda film och tv-serier på europeiska iTunes Store ganska omgående om inte Apple TV ska floppa på vår kontinent.

Enligt en artikel i den ansedda franska tidningen Le Figaro är dock en lösning på väg. Redan i mars/april kommer konsumenter i England, Frankrike, Italien och Spanien kunna köpa film och tv-serier på iTunes Store. Tre-sex månader efter att en film haft biopremiär kommer den att finnas till försäljning på Apples nätbutik.

Om uppgifterna i Le Figaro stämmer kan vi nog förvänta oss att kunna köpa filmer och tv-serier på svenska iTunes Store någon gång i sommar/höst.

Källa: Le Figaro. (Engelsk översättning finns att läsa här).

Skulle du köpa långfilmer på iTunes om möjligheten kom till Sverige?
Det är inte längre tillåtet att rösta.