Ingen kan väl ha undgått att Cisco och dess dotterbolag Linksys har hamnat i luven med Apple angående rätten till varumärket iPhone.

Nu meddelas dessutom att Cisco tänker släppa en konkurrent till mediaspelaren Apple TV innan året är slut. Produkten går under arbetsnamnet Cisco Media Adapter och en prototyp förevisades under CES-mässan i Las Vegas.

Ett av de vanligaste klagomålen mot Apple TV är kopplingen till iTunes. Använder man sig inte av iTunes för att organisera sina digitala media är Apple TV inte att tänka på.

Enligt uppgift kommer Ciscos mediaspelare kunna spela upp filmer och musik i många fler format än Apple TV. Dessutom kommer man kunna köpa musik och filmer från samarbetspartners som CinemaNow.

Cisco är långtifrån det enda företaget som tänker sopa mattan med Apple TV. Tidigare i veckan visade Sony upp sin mediadator Vaio TP. Med 2 gigabyte minne, 300 gigabyte hårddisk, tv-mottagare, dvd-brännare, nätverksuttag, minneskortläsare, HDMI och trådlöst tangentbord har den allt man kan begära. Men då får man ta med i beräkningen att Vaio TP kostar över 12 000 kronor att jämföra med 2 795 kronor för Apple TV.