Det börjar bli något av en tradition att Steve Jobs inleder sin presentation med att berätta hur bra det går för Apple och hur många låtar och filmer som sålts på iTunes Store.

Hittills har man sålt mer än två miljarder låtar via iTunes sedan starten 2003. I dagsläget säljs det fem miljoner låtar per dag, vilket gör iTunes Store till den fjärde största musikförsäljaren i USA. Man har just passerat Amazon och är på god väg att gå förbi trean Target. Fortsätter utvecklingen som den gjort hittills är det inte otänkbart att Apple inom några år kommer vara nummer ett vad gäller musikförsäljning i USA.

När det gäller filmförsäljningen har det gått över förväntan. Över 1,3 miljoner sålda filmer på bara fyra månader är en imponerande siffra.

Från och med idag finns dessutom ett urval av Paramounts filmer (till exempel Tomb Raider, Chinatown, School of Rock och Wrath of Khan) tillgängliga på amerikanska iTunes Store. Det gör att man nu kan välja mellan 250 olika filmer totalt, de flesta från Disney. Men som bekant gäller det bara om man har ett konto på amerikanska iTunes Store, den svenska erbjuder fortfarande inte några filmer till försäljning. Förhoppningsvis blir det ändring på det snart med tanke på att nya Apple TV kommer ut på marknaden redan nästa månad.

När det gäller iPodens marknadsandel har den sjunkit till 62 procent. Microsofts Zune har tagit två procent och övriga 36 procent delas mellan Creative, SanDisk och resten. Allt enligt Apples egna siffror.