Den första produkt som Apples VD Steve Jobs visade upp på kvällens Macworld Expo i San Francisco blev som väntat "iTV". Det skarpa namnet blir Apple TV och produkten kan beställas redan nu för leverans i februari.

Syftet med Apple TV är att kunna sitta i vardagsrummet och njuta av de filmer, låtar och bilder som finns på datorn (Mac eller PC) i rummet bredvid.

Apple TV har en processor från Intel, en 40 gigabyte stor hårddisk, USB2, ethernet, HDMI, komponentvideo, RCA, optisk audio och stöd för såväl 802.11b, 802.11g som 802.11n. Enligt uppgift ska den klara av att spela upp HD-video i 720p utan problem.

Apple TV synkas med iTunes på din dator. Sedan strömmas dina digitala medier automatiskt över till hårddisken i Apple TV. Dessutom kan man strömma media från upp till fem andra datorer utan att det lagras på hårddisken.

Synkningen ska fungera på precis samma sätt som mellan iTunes och iPod, bara det att det nu sker mellan iTunes och Apple TV.

Den elektroniska programguiden som dyker upp på TV:n ser ut som en mer avancerad version av Front Row. Man kan få upp lite information om varje tv-avsnitt, film eller låt som man har på sin Apple TV. Naturligtvis medföljer en fjärrkontroll i paketet.

Systemkravet för Apple TV är Mac OS X 10.3.9 eller senare (alternativt Windows XP med servicepack 2).

Priset på svenska Apple Store är 2 795 kronor inklusive moms och frakt.

Mer information finns på svenska Apple Store.