Många bilmärken kan idag erbjuda en smidig metod för att koppla in sin iPod direkt till fordonets inbyggda ljudsystem. Men normalt sett får du själv stå för musikspelaren. Så är inte fallet med Mazdas MX5 Roadster Coupe i Storbritannien. Vid köp av en ny bil följer nämligen inkopplingspaketet och en Nano, av okänd storlek, med som standard.

Själva kontakten ligger i handsfacket och när iPoden väl är inpluggad går det att styra den med de vanliga knapparna, inklusive de som sitter på ratten. Tyvärr skickas inte information om artist och låt till stereons skärm, så integrationen är inte helt sömlös. Med lite positivt tänkande kan man se det som en säkerhetsfunktion eftersom ögonen ska vara riktade mot vägen.

Systemet är helt anpassat för iPod och därför är det inte möjligt att plugga in en enhet från någon annan tillverkare än Apple. Å andra sidan är valet fritt bland syskonskaran och det går därför bra att köpa en Video istället för att använda den medföljande Nanon.

Den senaste iterationen av Mazda MX5, eller Miata som den populärt kallas, har blivit lika populär som sina föregångare, trots att konkurrensen idag är hårdare än på länge bland tvåsitscabbarna. För andra året i rad har modellen tagit hem klassegern i tidningen Top Gears årliga prisutdelning. Detta år är det Roadster Coupe, varianten med hårt tak, som fått domarna på fall. I basutförande kostar bilen, i Storbritannien, 250 000 kronor.