Enligt uppgifter från NPD Group dominerar Apple stort på den amerikanska marknaden vad gäller online-försäljning av film och tv-serier. Med mer än 90 procents marknadsandel är iTunes Store helt ohotad trots alla nya aktörer som dykt upp den sista tiden. Tvåan Vongo har en marknadsandel på fem procent och trean Movielink tre procent. Alla andra (inklusive omtalade Amazon Unbox) delar alltså på drygt två procent.

Men fortfarande står sig den legala försäljningen slätt i jämförelse med den illegala fildelningen. För varje film som säljs lagligt laddas det ner fem olagliga kopior. Det som dominerar bland fildelarna är porr med 60 procent och tv-serier med 20 procent. Traditionella långfilmer står faktiskt bara för fem procent av fildelningen.

När det kommer till den legala filmförsäljningen är det tv-serier som dominerar med 62 procent. På andra plats kommer musikvideor med 24 procent och därefter långfilmer med sex procent. Men då får man ta med i beräkningen att Apple inte erbjudit långfilmer på iTunes särskilt länge och att det än så länge bara går att köpa filmer från Disneys filmbolag. Det väntas bli ändring på det strax efter årsskiftet.

Enligt NPD Groups analytiker kommer försäljningen av film på nätet öka med 100-200 procent under 2007. Framför allt om konsumenterna ges möjlighet att bränna ut sina filmer på dvd.

När man kan köpa filmer och tv-serier på svenska iTunes Store står fortfarande skrivet i stjärnorna.