Senaste nytt från Macvärlden
Efter flera rykten och spekulationer blev affären av: Disney har köpt Pixar. Apples forskningsavdelning bubblar av spännande idéer och futuristiska uppfinningar, och en ny iTuneskopia utmanar med öppenhet. Powerbook har ett fabrikationsfel – och förresten: glöm Core Duo, nu kommer Quad Core!

Min iPod: Rädda Nanon från repor
Okej, Nano är en skön lirare, men jisses vad lätt den repas! Ett rejält fodral skyddar bra, men för den som inte vill gömma den smäckra prylen i ett tjockt hölster finns en annan lösning: osynliga plastfilmer.

Prylspecial
Nu är våren snart här, oavsett vad SMHI säger. För att fira har vi samlat ett gäng med läckra, skojiga och snygga prylar, som bara har en enda sak gemensamt: alla gillar iPod Nano.

JÄTTETEST: iMac Core Duo
Nya Intel-iMacen är här, och i nya numret hittar du svaren på alla frågor du kan tänkas ha. Är den lika snabb som Apple hävdar? Är den bra? Är den prisvärd? Och hur mycket bättre är den än föregångaren? För säkerhets skull tog vi med en hederlig iMac G5 också, och lät de båda bröderna visa vad de går för, sida vid sida.

SUPERGUIDE: Macen som mediecenter
Din Mac har alla förutsättningar att bli det digitala navet i dett hem. Den kan spela musik och visa film och det är bara en tidsfråga innan Apple kommer med en egen lösning. Under tiden kan du börja själv.

GÖR DET SJÄLV: Uppgradera din Powerbook
Bärbara Powerbook G4, även kallad Titan, är en klassisk fullträff från Apple. När den kom var den minst lika kraftfull som den stationära Powermacen – och samtidigt både snyggare och smidigare än föregångarna. Idag är den inte riktigt lika het, men den kan bli!

TEST: iLife 06
Apples digitala liv har kommit i en ny årsmodell, och bland alla uppdateringar hittar vi även ett helt nytt program: iWeb. Enkelt webbskapande utlovas, men håller programmet måttet? Och har de andra programmen förbättrats tillräckligt för att motivera ett inköp?

TEST: iWork 06
iWork 06 är en ny version av Apples lite mer proffsorienterade programpaket. Vi har testat såväl Pages 2 som Keynote 3, och vet om du genast ska rusa till butiken och kasta dig över en förpackning eller avvakta.

TEST: iPodtillbehör
Griffin Smart Deck är en kassettadapter för iPod i budgetklassen, som dessutom kan fjärrstyra iPoden. iPod Radio Remote är en fjärrkontroll signerad Apple, dessutom med fm-radio. Harman Kardon Drive+Play är en lösning för bilmontage, i den lite dyrare klassen. Vi har testat samtliga och säger vad vi tycker.

TEST: Be.ez LE Mini
Ah, en datorväska! Men...bara för Mac Mini? Kan det vara något? Vi har svaret.

iLifeskolan
Ett nytt avsnitt av iLifeskolan är här! Från och med nu får du i varje nummer att få lära dig mer om hur du får ut mer av de kreativa program som följer med alla nya Macar: Garageband, iTunes, iPhoto, iMovie och iDvd. Dessutom tänjer vi på konceptet lite och kommer även att bjuda på smarta tips och steg-för-stegartiklar till programmen i iWorkpaketet, Keynote och Pages.

I tredje numret lär vi dig att
- dela ut dina bilder med iPhotos nya Photocast
- skapa egna kalendrar
- komma igång med podradio i Garageband
- frilägga och maska i Pages och Keynote

Experterna
Är vi redo för HDV? Månadens videoexpert reder ut fördelar och nackdelar, och förklarar vad som krävs för att komma igång med High Definition Video.
Månadens ljudexpert har satt tänderna i rippning av musik - och nu är det kvaliteten som står i fokus.
Bildexperten vet hur man fixar bättre digitalbilder – och berättar om knepet.

Office-skolan
Ett nytt avsnitt av Office-skolan är här. Den här gången får du lära dig allt om att optimera snabbkommandon, fixa digitala formulär, räkna med scenarier och infoga diagram i presentationen.

Och mycket mer!
Dessutom: Mappen med Thomas Ytterberg, de bästa sharewareprogrammen, de coolaste widgetarna och massor av smarta tips och trix som gör ditt Macanvändande enklare och roligare!

Nummer 3 finns nu i en kiosk nära dig!