Gratis experthjälp på MacWorlds forum
Vill du också ha gratis experthjälp? MacWorlds forum besöks dagligen av tusentals kompetenta Macanvändare, och behöver du hjälp med något är svaret sällan längre bort än ett inlägg.

Apple byter till Intel
Apple+Intel=Sant! Apple meddelade nyligen sina planer på att överge PowerPC – nästa generation Macar ska bygga på processorer från Intel. Tillkännagivandet har slagit ner som en bomb i Macvärlden – och gett upphov till massor av frågor. Vi har svaren!

PIMP MY MAC: Så blir din G4-Mac som ny igen!
En gpng i tiden var Powermac G4 det häftigaste som pengar kunde köpa. Idag känns den allt annat än fräsch. Har du planer på att skrota den? Vänta tills du läst vår totala uppgraderingsguide! Vi visar hur du renoverar din gamla trotjänare så att den blir hetare än vissa nya modeller.

TEST: Billiga dv-kameror
Årets stora kameratest fokuserar på passion snarare än plånbok. Tekkniken går framåt, och idag kan du få en dv-kamera för mindre än fem tusen kronor. Men är det något att satsa på? Och vilken är bäst? Och vilken har häftigast funktioner? Svaren hittar du i vårt test.

TEST: Creative Suite 2
Adobe har uppdaterat sitt enorma proffspaket, och vi kunde inte hålla vantarna borta. Läs allt om vad nya InDesign, Photoshop, Illustrator och alla de andra verktygen kan göra för dig – och om det är värt att uppgradera eller om man hellre ska lägga sina slantar på annat.

TEST: iMac G5
iMac G5 är en favorit bland många, och nu har en ny modell kommit. Thomas Ytterberg har stuckit ner en termometer och tagit tempen på innanmätet, och det visar sig att den nya slim-macen är betydligt hetare än man kan tro.

TEST: Canon Ixus 50
Små digitalkameror kryllar det av nuförtiden, men få är lika små och snygga som Canons Ixus 50. Vi kollar om bildkvaliteten står i paritet till det lyxiga metallskalet, och vad man egentligen kan förvänta sig av en kamera som är så liten.

TEST: Final Cut Studio
Nya Final Cut Studio imponerar stort. Paketet består av sju program, som tillsammans utgör en riktigt kompetent filmverkstad. Massor av nyheter, funktioner och finesser – Apple visar att man menar allvar och lägger ribban högt. Men det finns konkurrenter. Läs vårt test innan du investerar dina pengar.

TEST: Logic 7.1
Nya Logic innebär stora framsteg för alla som skapar musik. Uppdateringen kan tyckas blygsam, men steget från 7.01 till 7.1 är större än man kan tro. Över trehundra buggar har åtgärdats, och vår ljudexpert har mixat och testat.

Reportage: Därför väljer forskarna Mac
Apple vinner mark i forskningsvärlden, och även i Sverige tågar Macarna in i forskarnas arbetsrum. På Karolinska Institutet bedrivs till exempel forskning i världsklass om hur man kan fotografera proteiner inuti celler. Vi förträngde vår sjukhusskräck och åkte på besök.

22 bästa InDesigntipsen
InDesign är ett ruskigt kompetent program, och med proffsens hemliga knep får du det att bli ännu bättre. Vår expert delar med sig av sina bästa tips och gör dig till en bättre layoutare.

Kom igång med Gratis-Office
Neo Office är officepaketet som baseras på öppen källkod och utmanar Microsoft Office. Programmet innehåller funktioner för ordbehandling, teckning, kalkyl och mycket mer – och allt är helt gratis! Vi visar hur de olika delarna fungerar, och hur du får programmet att prata svenska.

Så gör du: Från vhs till dvd
Rädda dina gamla filmer! Sitter du på en filmskatt som sakta tynar bort, i takt med att dina gamla vhs-bands magnetiska skikt försvagas? Vi visar hur du enkelt för över ditt material till moderna och betydligt säkrare dvd-skivor.

22 superprogram
Hört talas om Junk Matcher? Det, och 21 fler sköna program som inte kostar skjortan, tipsar vi om i månadens stora genomgång av shareware. Bland guldkornen hittar du gratis löneprogram, radioinspelare, minispel, filmvisare, skräppostfilter och mycket annat.

Ljudexperten
Varför är mp3 så populärt? Jo, om du komprimerar låtarna får fler plats på hårddisken. Men det finns bättre format. Ljudexperten berättar allt om de olika formaten, vilka du bör välja och vilka som bör undvikas.

Videoexperten
Kostar det en förmögenhet att redigera video? Inte nödvändigtvis. Vår videoexpert listar olika alternativ för olika plånböcker – här finns något för alla.

TEST: Mighty Mouse
21 års väntan är över. Apple har släppt sin första flerknappsmus, och vi har fingrat, knappat och tryckt. Är musen något att hurra över, eller finns det bättre möss? Vi har avfattat vår dom.

Och mycket annat
Dessutom har vi testat Guitar Combos, laddat våra iPodar med solenergi, flyttat filer mellan Macar, hittat Tigers hemliga verktyg, lyssnat på podradio från rymden, smygtittat på Macromedia Studio 8, kastat ett öga på Intels processorer, suktat efter läckra iPod Shuffle-prylar och mycket annat.

Missa alltså inte nummer 6!