I en artikel med rubriken "Steve Jobs, snälla starta ett bilföretag" skriver Dale Dauten på azcentral.com, att Steve Jobs vore perfekt för amerikansk bilindustri.

Han frågar sig vem som skulle kunna stärka den allt svagare motorn i amerikansk ekonomi och anser de nuvarande alternativen vara för dåliga: "Vi behöver Steve Jobs. Han borde starta ett bilföretag. Kom igen Steve, du är ändå troligen uttråkad med Macar, iPodar och Pixar, så ge det en chans."

Charlie Hughes bok "Branding Iron" handlar om hur bilindustrin i USA skall vändas. "Hur många bilmärken lovar sina kunder något klart? Du vet vad Toyota står för och vad BMW står för men vad står Mercury för".

Dale hänvisar till boken och avslutar sin artikel med orden "Detta är varför jag ber dig på mina bara knän Steve Jobs, starta ett bilföretag. Du förstår att det inte handlar om att vara billigast, det handlar om att vara coolast genom att fungera bäst och vara en glädje att använda." Han erbjuder sig att köpa den första bilen osedd.

Macanvändare är nog glada att Steve inte gör vad andra vill att han skall göra och vi kan nog vänta oss att Steve Jobs väljer att vara kreativ inom Apple ett bra tag framöver. Bilindustrin i USA måste finna andra personer att lösa krisen. De får nöja sig med att Apple sett till att de flesta bilar som produceras i USA har iPodadaptrar inbyggda.