I samband med Halloween så har amerikanska Fortune Magazine publicerat en lista över de mest skrämmande IT-nyheterna år 2006. Så här ser listan ut:

1. Sonys batterier. Hittills har man tvingats återkalla 9,6 miljoner batterier, vilket beräknas kosta företaget drygt 433 miljoner dollar. Riktigt skrämmande är att det sitter samma typ av batterier i prototyper av Playstation 3...

2. Amazon.com Unbox. Strax innan Apple började sälja film på iTunes Store så presenterade Amazon sin konkurrent Unbox. Filmerna kostar mer än på DVD, trots betydligt sämre upplösning. Dessutom går det snabbare att springa ner till videobutiken och hem igen än att ladda ner filmen.

3. Vonage VoIP. Totalt misslyckad IP-telefonitjänst.

4. HP:s etik. Skandalerna kring HP har inte riktigt fått samma genomslag i Europa som i USA, men ingredienser som olaglig telefonavlyssning och plantering av spioner på tidningar är onekligen skrämmande. Och bakom alltihop står företagets högsta ledning.

5. Windows Vista. Att inte låta McAfee och Symantec få tillgång till källkoden borgar inte för ökad säkerhet. För redan nu står det klart att Microsofts inbyggda virusprogram inte håller måttet.

6. RIAA:s senaste upplysningsfilm om varför man inte ska piratkopiera. Att peka ut alla studenter som tjuvar och kommunister är kanske inte världens mest smarta idé.

7. Blu-ray och HD-DVD. Höga priser och dåligt utbud kan skrämma de flesta. Och vad händer om man satsar på fel standard?

8. De nya elektroniska röstningsmaskinerna i USA. Efter skandalerna i de två senaste presidentvalen så skulle man kunna tro att de skulle byta till ett säkrare system. Nej, de nya maskinerna är ännu lättare att manipulera och det finns ingen möjlighet att granska resultaten i efterhand.

9. UMPC. Dessa mini-datorer är för små för att man ska kunna använda dem och för stora för att få plats i fickan. Målgruppen verkar vara hobbitar.

10. Nintendo Wii. Det är inget fel på produkten, men namnet.

11. Spelet X-Men, The Official Video Game.

12. Filmen Stay Alive. Handlar om ett livsfarligt TV-spel som dödar folk.