Gordon Kelly skriver för Trusted Reviews (låter ju pålitligt) att han nyligen träffade en mycket välinformerad chef som tydligen arbetar för ett internationellt företag som gör iPod-tillbehör. Företaget har en "Made for iPod"- licens och chefen visade Gordon en produkt vilken inte riktigt övertygade.

När Gordon sagt detta kontrade chefen genast med att produkten egentligen är för den kommande video-iPoden med mycket högre skärmupplösning! Den produkt han visade kommer att släppas en kort tid innan 6:e generationens iPod lanseras och drar då full nytta av den breda högupplösta skärmen. Chefen fortsatte med att förklara att Apple siktar på 480p material men bara kunnat lova att vad som komma skall kommer att vara av betydligt högre kvalitet än vad som finns i dagens iPod.

"Detta är varför Jobs inte är orolig över Zune" fortsatte han, men han visste inte ifall den nya iPoden har WI-Fi kapacitet. Vidare skall Apple ha informerat sina partners om att en iPhone kommer att lanseras i januari 2007 och att det kommer att bli möjligt att prenumerera på musik
på iTunes vilken kommer att vara tillgänglig så länge man betalar. Tydligen skall Apple planera en lansering och sitter i förhandlingar med mobiltelefonoperatörer för att komma fram till vettiga introduktionserbjudanden.

Telefonen skall få en 3-megapixel kamera, det hade chefen fått bekräftat av Apple. Anledningen till att tredjepartstillverkare fått nys om de nya produkterna skall vara att Apple vill att tillbehör skall finnas tillgängliga så snabbt som möjligt då de tjänar stora belopp på dessas licenser.

Mer information att smälta alltså, men det låter helt klart intressant.

Bilden är på en fejkad video-iPod.