Hittills skall Apple bara fått rapporter om 25 fall och iPod-nano är inte drabbad, inte heller iPod-shuffle. Viruset sprider sig till lagringsenheter som hårddiskar, digitala kameror och USB-flashminnen.

"Det verkar som om viruset inte åsamkar någon förlust av data men det skapar säkerhetsproblem i din dator vilket är varför vi rekommenderar att du kör antivirus-programvara", säger Greg Joswiak, Apples chef för iPodens marknadsföring.

Viruset påverkar inte Mac OSX men om du kör windows på din Mac kan du vara drabbad.

"Som du kan förstå är vi upprörda att Windows inte är tuffare mot sådana virus och ännu mer upprörda över att vi inte fann det i tid", sade Joswiak.

Apple har lagt upp en sida med förslag på lösningar, se länken nedan. På sidan ges rekommendationer om vilka program som kan hjälpa till att radera viruset.

För att få bort viruset från iPoden behöver man bara koppla den till en dator med iTunes 7 installerat och använda funktionen för att återställa mjukvaran i iPoden.

Detta är naturligtvis ett bakslag för Apple men det mildras något av att Coca-Cola haft liknande problem med flashminnen de delat ut gratis i Japan vilka fick återkallas nyligen. Apple är alltså inte helt ensamma.