Nu har Apple lanserat den röda iPod nanon som MacWorld kunde berätta om redan igår. Det rör sig alltså om en specialversion för att dra in pengar till AIDS-drabbade i Afrika. För varje såld enhet går tio dollar till AIDS-bekämpningen. Vad gäller spelarens tekniska specifikationer så rör det sig om en helt vanlig iPod nano på 4 GB. Den enda skillnaden mot existerande modeller är den röda färgen.

Till nyhetsbyrån Associated Press (AP) säger Apples CEO Steve Jobs att han visserligen själv aldrig varit i Afrika, men att han är väl medveten om att många afrikaner är döende i AIDS. Därför är han glad om Apple kan bidra på sitt sätt för att göra något åt situationen. Förutom den röda iPoden kommer Apple även sälja ett presentkort till iTunes Store för 25 dollar där en del av intäkterna går till Product Red.

Hjärnan bakom Product Red-kampanjen, U2:s sångare Bono säger i en kommentar till AP att det är så coolt att man nu lyckats knyta till sig de mest kreativa affärsmännen i branschen i kampen för att underlätta för världens fattigaste. Till dags dato har kampanjen dragit in 12 miljoner dollar till Afrika och mer lär det bli med tanke på att det säljs miljoner med iPod nanos varje år.

Mer information om den röda iPod nanon finns på Apples hemsida. När man kan köpa modellen i Sverige är ännu oklart.