Den brittiska PC-tidningen PC Pro har låtit testa Mac Pro och resultatet är nya benchmark-rekord. Mac Pro är alltså den snabbaste datorn de överhuvudtaget har testat.

Det är toppmodellen med dubbla 3 GHz Xeon-processorer från Intel de har testat. För att kunna få fram ett jämförbart resultat med andra Intel-burkar har de installerat Windows XP Professional på maskinen med hjälp av Boot Camp. (Det är alltså teoretiskt möjligt att de skulle fått än bättre resultat om de använt Mac OS X).

När man kör flera krävande uppgifter samtidigt (Microsoft Office, Adobe Photoshop och musik-rippning) så är Mac Pro tre gånger så snabb som referensmaskinen med Pentium D. I ett 3D-test så är renderingstiden drygt hälften av den förra rekordhållaren, 34 sekunder mot strax över minuten.

Naturligtvis så beror en stor del av de positiva resultaten på de nya Intel-processorerna. Dubbla processorer med dubbla kärnor borde ju kunna åstadkomma en del. En annan bidragande faktor är 4 GB RAM och grafikkortet Nvidia Quadro FX4500 på 512 MB. På svenska Apple Store så får man betala 16.000 kronor extra om man vill ha värstingkortet från Nvidia.

Men i vilket fall som helst så är det trevligt att PC-tidningar fått upp ögonen för Apples nya maskiner. De är ju inte bara det ultimata för de som vill köra Mac OS X utan uppenbarligen även det ultimata för de som vill köra Windows.

Ett fullständigt test kommer i pappersutgåvan av tidningen PC Pro den 19 oktober.