Spotify har tillsammans med en sammanslutning av företag skrivit ett öppet brev till EU där de anklagar Apple för att trotsa domstolar och myndigheter.

Gruppen uppmanar EU-kommissionen till "snabb och beslutsam" handling mot vad man kallar orättvisa och konkurrenshindrande metoder praktiserade av framförallt Apple, men även andra "globala digitala gatekeepers".

I brevet argumenterar sammanslutningen för att Apple i flera år påtvingat deras verksamheter orättvisa restriktioner. Så som att knyta App Store till Apples betalsystem som tar en betydande del av vinsten i avgifter och skapar ett artificiellt hinder mellan ett företag och deras kunder. De argumenterar också för att Apple skapat sig ett monopol med sitt mobila ekosystem.

Sammanslutningen som leds av Spotify består även av Basecamp, Deezer, Proton, Schibsted, European Publishers Council, France Digitale och News Media Europe.

"Tiden har kommit för snabbt handlande från EU att få slut på Apples trakasserande beteende. EU har möjligheten att leda vägen, men måste handla snabbt eftersom varje dag som passerar är en förlust för innovation och välfärden för konsumenter i Europa", skriver sammanslutningen i brevet.

Läs också: Artist demonstrerar ersättningsklyftan mellan Apple Music och Spotify