Foxconn har nyligen befordrat Michael Chiang till direktör med ansvar för företagets viktigaste kontrakt: Monteringen av Apples Iphone. Han ersätter mångåriga chefen Wang Charng-yang som mer eller mindre går i pension och fokuserar på arbetet som styrelseledamot, rapporterar Bloomberg.

Bloomberg skriver att Michael Chiang hade en central roll i hanteringen av demonstrationerna i ”Iphone-staden” Zhengzhou som urartade i upplopp under hösten, men att befordringen inte var direkt relaterad till det utan planerad sedan tidigare.

En intressant detalj Bloomberg refererar till i rapporten är något Michael Chiang sade i en tidigare intervju:

– För kinesiska Android-mobiler behöver vi bara placera 100 anställda per produktionslinje, men vi behöver 1 200 för Iphone.

Kommentaren gäller de höga krav Apple ställer både på teknisk nivå (många komplicerade komponenter) och i kvalitetstester. Andra leverantörer till företaget har också upplevt detta. När oled-skärmar var nytt i Iphone klarade till exempel bara 60 procent av Samsung Displays skärmar kvalitetskontrollerna, och GT Advanced tvingades ansökte om konkursskydd efter att ha misslyckats att tillverka utlovade kvantiteter safirglas till Apple.