Testad produkt: Brydge Vertikal
Pris: 1 437 kronor hos Amazon Sverige

Även om många av oss lever med bärbara datorer är det ibland smidigt att kunna docka Macen. Usb c-dockor finns i alla möjliga varianter, i form av kabelanslutna adaptrar och i modeller du trycker in direkt i datorns kontakter. Sedan krävs det ibland detektivarbete för att säkerställa att du får ut den signal du behöver från enheten, vilket inte alltid är fallet. Ofta slutar det med att du har en kabelhärva ansluten till datorn och det blir inte alltid den där enkla och diskreta lösningen du siktade på.

Betyg 4 av 5

Omdöme

En riktigt smart lösning för dig som har behov av att docka din Macbook Air/Pro och samtidigt har ont om plats på skrivbordet. Ett bra köp trots att den inte är jättebillig.

Positivt

  • Rejäl
  • Passar trånga skrivbord

Negativt

  • Passar bara specifik datormodell
Test Brydge docka

Brydges vertikala docka handlar inte om att få fler tillgängliga portar, här är det i första hand problemet med att få undan din Macbook Air från bordsytan på ett snyggt sätt som adresseras. Dockan är specifikt konstruerad för en specifik modell. I vårt fall Macbook Air 13 tum (2018-2020). Om du har en annan Macbook väljer du helt enkelt en annan Brydge-docka, tillverkaren erbjuder fyra olika versioner (Macbook Air och Macbook Pro 13 tum samt för Macbook Pro 15 och 16 tum).

Tung pjäs står stadigt

Dockan, eller rättare sagt datorstället, är en gedigen och tung pjäs på nästan två kilo med ett ytterhölje av metall. Datorn sätts ned i en ficka av hårdplast och precisionen i konstruktionen är bra. Dina två usb-c-portar klickar i dockans kontakter, placerade i botten, och sedan ansluter du istället valfria kablar eller donglar på dockans baksida dit portarna replikeras. Smart! En annan bra detalj är att dockan har ventilationsöppningar upp- och nedtill för att få lite luftflöde kring din ögonsten.

Test Brydge docka
Portarna replikeras till baksidan på dockan.

Följer då inte hela dockan med när du lyfter datorn? Nope, tack vare tyngden, och att den inre fickan som håller datorn på plats håller perfekt passform står Brydge-dockan stadigt när jag lyfter upp datorn.

Funktionemässigt bjuder inte den här lösningen på någonting spännande, det är helt enkelt en rejäl vertikal hållare som repllikerar dina usb-c-pportar till kontakter på baksidan. Men det är en riktigt smart lösning om du vill docka din Macbook till en extern skärm vid det lilla skrivbordet samt använda externt tangentbord och mus. Rejält, smart och snyggt helt enkelt. Rekommenderas!

Test Brydge docka
MacWorld rekommenderar

Fakta Brydge Vertikal dockningsstation

Tillverkare: Brydge
Pris: 1 437 kronor hos Amazon Sverige
Kompatibilitet: Macbook Air 13 tum 2018-2020 (finns tre dockor till för pro-modeller)
Vikt: 1,9 kg

Betyg: 4 av 5