Nyligen påstod analytikern Jeff Pu att Apple utvecklar ett par billigare modeller av Airpods som kan kallas Airpods Lite och ska ha ett pris under den viktiga gränsen 100 dollar (dagens modeller startar på 129 dollar).

Nu upprepas uppgiften av hans branschkollega Ming-Chi Kuo, som även påstår att Apple har en ny modell av Airpods Max på gång, skriver 9 to 5 Mac. Men de har långt kvar till lanseringen: Enligt Ming-Chi Kuo är målet att släppa hörlurarna under andra halvan av 2024. Vilka ändringar företaget planerar har han inga uppgifter om. Användare och recensenter har efterfrågat ett bättre fodral och stöd för lossless-ljud (även om det bara blir över kabel).

Airpods Max släpptes i december 2020 och hörlurarna är alltså drygt två år. Tittar vi på andra Airpods-modeller har Apple släppt nya versioner med mellan 827 och 1 047 dagars mellanrum, det vill säga mellan drygt två och knappt tre år. En lansering i slutet av 2024 skulle innebära nästan fyra års väntan på Airpods Max (andra generationen).