Som en del av den förlikning Apple förra året ingick med en grupp amerikanska utvecklare lovade företaget att det ska bli möjligt att sätta priser på appar och köp-i-appen mer fritt. Nu har företaget börjat leverera, rapporterar 9 to 5 Mac.

Från och med nu har utvecklare över 900 olika prisnivåer att välja mellan för prenumerationer, nästan tio gånger så många som tidigare. Lägsta möjliga pris är 0,29 dollar och högsta 10 000 dollar. De hundra högsta prisnivåerna är låsta och utvecklare som vill komma åt dem måste fråga om tillstånd.

Till att börja med gäller detta alltså bara prenumerationspriser, men de utökade prisnivåerna kommer även till köpappar och köp-i-appen i vår.

Nästa år ska utvecklare även få möjlighet att sätta fasta priser i enskilda länder, så att priserna inte ändras automatiskt när dollarkursen har gått upp eller ner, eller när skatter och avgifter har ändrats. De kommer också kunna välja en annan standardvaluta än dollar och anpassa priserna i övriga länder utifrån den.