Chefen för Apples Interactive Media Group, som bland annat utvecklar tekniker för Carplay, Facetime-gruppsamtal och Airplay, har sagt upp sig och går till Roblox, rapporterar Axios.

John Stauffer har haft chefspositionen sedan 2008 och har totalt varit på Apple i 23 år. Han hade egentligen inga planer på att leta nytt jobb när Roblox hörde av sig, och säger att det krävde ”viss övertalning”.

Roblox började leta ny chef för utvecklingen av sin egenutvecklade spelmotor för ungefär ett år sedan och har talat med hundratals personer innan de hittade någon med rätt erfarenhet som förstår precis vad företaget vill åstadkomma.

Roblox teknikdirektör Daniel Sturman säger att John Stauffer var med när Apple växte från ett relativt litet företag till ett av världens största, och det är något Roblox också hoppas åstadkomma.

John Stauffer har själv tre unga barn som spelar Roblox och är ”extatiska” över hans nya jobb, och han har fått påminna dem att det inte innebär att de får oändligt med robux (spelets virtuella valuta).