Uppdatering 2022-11-25

Uppgifter: Apple inte alls suget på Manchester United

Den brittiska kvällstidningen The Daily Star rapporterade nyligen att Apple ska vara intresserade av att köpa fotbollsklubben Manchester United för omkring 72 miljarder kronor.

Nu skriver Macrumors att enligt en källa med insikt i situationen så stämmer inte The Daily Stars uppgifter och några sådana planer finns inte.

Även om uppgifterna inte stämmer har Apple på senare tid likväl visat ett större intresse för sport. I USA har Apple TV Plus börjat visa Friday Night Baseball och med start 2023 har Apple rättigheterna att strömma Major League Soccer (MLS), den amerikanska proffsligan i herrfotboll.

Tidigare: 

Rykte: Apple kan köpa Manchester United

Apple har de senaste åren börjat satsa på sport. Det började lite smått med en och annan baseballmatch – idag har företaget streamingrättigheterna till amerikanska fotbollsligan Major League Soccer och förhandlar om NFL.

Men fotbollsintresset kan enligt ett nytt rykte gå längre än så. Brittiska tabloiden Daily Star påstår att Apple är en av flera intresserade parter när Glazer-bröderna ska sälja Manchester United, en av världens populäraste sportklubbar.

De amerikanska miljardärsbröderna ärvde klubben av sin far som köpte den 2005 och avled 2014. Familjen har kritiserats av klubbens fans och flera protestkampanjer har drivits för att förmå bröderna att sälja.

Enligt Daily Star ville de ursprungligen ha över 100 miljarder kronor för klubben, men har sedan dess ändrat sig och ämnar sälja till högstbjudande. Apples potentiella bud sägs ligga kring 72 miljarder kronor, och tidningen påstår att Tim Cook själv är inblandad i förhandlingarna.