Testad produkt: Satechi USB-C Slim Dock
Pris: Kostar från 1 499 kronor via Prisjakt

Satechi USB-C Slim Dock är ett par snäpp större än alla andra usb-hubbar/dockor vi testat och det finns en anledning till detta. Den är tillverkad för att ligga platt mot foten på din Imac. Det finns till och ett utfasat område på undersidan som gör att den ligger perfekt an mot foten. Allt som allt är den en centimeter hög och 27,9 centimeter lång, tillverkad i slitstarkt aluminium.

Betyg 4 av 5

Omdöme

En snygg lösning som passar, bokstavligen, som hand i handske med din Imac. Utöver fler portar får du även möjlighet att enkelt montera in en nvme-disk i dockan. En både snygg och praktisk lösning. 

Positivt

  • Snygg
  • Rymmer en nvme-disk
  • Gediget chassi

Negativt

  • Få usb c-portar

Det här en lösning som definitivt är tilltalande. Vi menar, om du har investerat pengar i en av de snyggaste datorerna som finns på marknaden, då vill du ju inte ha en massa fula usb-hubbar som drar ned estetiken på ditt skrivbord till troglodytnivå.

Satechi USB-C Slim Dock
Satechi USB-C Slim Dock ligger hur bra som helst på foten av din Imac.

Satechi USB-C Slim Dock ansluts enkelt med en usb c-kabel. Sedan är det bara att tuta och köra. Dockan har en 10 Gbps us c-dataport, två 10 Gbps usb a-dataport, två usb a-2.0-portar samt micro/sd-kortläsare.

Satechi USB-C Slim Dock
Undersidan har ett utrymme enkom för foten på din Imac.

Plats för nvme

Du kan också installera en nvme sata ngff-disk i den. Dockan stöder upp till 10 Gbps höghastighets M.2 nvme till usb 3.1 Gen 2. En riktigt smutt funktion. Med hastigheten ett nvme-minne ger kan du till exempel använda den för att förvara ditt bild-bibliotek eller ännu bättre, dina videofiler. Vi flyttade över biblioteket för Final Cut Pro och kunde utan lagg eller snurrande badbollar redigera 4k-video.

Satechi
Ett nvme-minne som du kan montera utan några som helst verktyg. Minnet ingår ej.

Dockan är speciellt utformad för 2021 och 2022 M1 Imac (24-tum). Har du en äldre modell passar den inte foten. Satechi USB-C Slim Dock finns i färgerna blått och silver. Du får även med en matchande kabel att ansluta den med. Se och lär Logitech!

Vi hade hellre sett att en eller två usb a-portar försvann till förmån för usb c, gärna med videostöd, visst, du har fortfarande tre lediga sådana på baksidan av din Imac.

Satechi USB-C Slim Dock
Antalet usb c-portar är i klenaste laget.
MacWorld rekommenderar

Det här är ändå en stilfull lösning för dig som vill ha usb-portarna lättillgängliga eller som vill ha en snygg och snabb backup-lösning. Eller varför inte bägge?

Fakta

Namn: Satechi USB-C Slim Dock
Anslutningar: 1 x usb-c data, 3 x usb a, 1 x sd-kort, nvme (max 2 TB)
Kompabilitet: Imac 2021 eller äldre
Pris: Kostar från 1 499 kronor via Prisjakt

Betyg: 4 av 5