I en ny intervju med den holländska publikationen Bright, via Macrumors, säger Apples vd Tim Cook att han inte tror att en genomsnittlig person kan förklara vad metaversum är och att det är viktigt att personer har en föreståelse för en produkt. Desto mer positiv är Tim Cook till augmented reality, AR.

"Jag tror att AR är en djupgående teknik som kommer påverka allt," säger Tim Cook i intervjun och fortsätter med att han tror att vi inom kort kommer leva i en värld där vi kommer undra hur vi någonsin klarade oss utan augmented reality. Tim Cook tror även att virtual reality kommer hitta sin plats i framtiden.

"Det är något som du verkligen kan fördjupa dig i. Och det kan användas på ett bra sätt. Men jag tror inte du kommer vilja leva hela ditt liv på det sättet. VR är för avgränsade perioder, men inte för att kommunicera effektivt. Så jag är inte emot det, men det är så jag ser på det.

Återkommande uppgifter pekar på att Apple jobbar på ett kombinerat ar/vr-headset som kommer att lanseras i början av nästa år. 

Läs också: Meta i "filosofisk kamp" med Apple över metaversum enligt Zuckerberg