Iphone 6 lanserades 2014 och blev en enorm försäljningssuccé med sin stora skärm, framför allt i Plus-modellen. Den mindre modellen fortsatte säljas i flera år men försvann till slut ur sortimentet och nu åtta år efter lanseringen har Apple klassat den som ”äldre” på listan över äldre och utrangerade produkter.

Äldre produkter kallar Apple sådana som inte har sålts på mer än fem men mindre än sju år. För dessa kan reservdelar finnas att köpa, men bara så länge de finns i lager. När produkten når sju år sedan den togs ur sortimentet klassas den som utrangerad och då slutar Apple sälja reservdelar alls, med ett enda undantag för laptopbatterier.

Iphone 6 Plus var redan på listan sedan tidigare, eftersom den slutade säljas tidigare. Iphone 6 fanns kvar som ett billigare alternativ till nyare modeller i vissa länder.

Den som fortfarande har en fungerande Iphone 6 har inte fått några nya systemversioner sedan IOS 12, men Apple har fortfarande släppt en och annan säkerhetsuppdatering, senast i slutet av augusti i år.