Apple och App Store är i blåsväder i Sydkorea igen, rapporterar Appleinsider. KFTC, lokala motsvarigheten till konkurrensverket, har utfört en gryningsräd mot företagets kontor i Seoul för att säkra bevis i ett nytt konkurrensärende.

Uppgifterna kommer från koreanska tidningen Chosun, som påstår att myndigheten agerar efter ett klagomål som lämnats in av Korea Mobile Games Association (KMGA).

Enligt KMGA har Apple i många år tagit fel avgift från utvecklare på App Store. Apple ska fördela intäkterna från butiken så att 70 procent går till utvecklaren och 30 procent till Apple, efter moms och eventuella andra skatter. Men enligt KMGA har Apple tagit 30 procent av bruttointäkterna trots att Sydkorea har 10 procent moms, och har därför i praktiken fått 33 procent.

Vi har försökt bekräfta felet men hos en liten utvecklare med Apples lägre 15-procentiga kommission visar Apples App Store-portal att inkomsten från försäljningen av en app som kostar kunden 1 200 won är 927 won, vilket är detsamma som 85 procent av 1 200 efter att ha dragit av momsen precis som utlovat, så vi undrar var KMGA:s siffror kommer ifrån.