Betyg 4,5 av 5

Omdöme

Det är inte alltid skribenter får – eller vill! – citera Clawfinger, men vad fasen, vi är MacWorld och gör som vi vill. Textraden ”I'm the biggest the best, better than the rest” passar onekligen in på Apple Watch Ultra. I alla fall i smartwatch-världen. Bättre batteritid, bättre skärm, större skärm, mer komplikationer på skärmen och större boett. Kika på videon nedan och få reda på mer.

Positivt

  • Ljusstark skärm
  • Boetten
  • Längre batteritid
  • Snygg!
  • Nya spännande funktioner

Negativt

  • Priset, men ändå inte.
  • Bara 35 timmar batteritid 2022…

Se vår film nedan för hela recensionen:

MacWorld rekommenderar

Specifikationer

Modell: Apple Watch Ultra
Testad: September 2022
Tillverkare: Apple
Processor: S8 64-bit dual-core processor. Med U1-krets för ultra wideband-teknik
Skärm: Retina (LTPO OLED) 410 x 502 pixlar. Max 2 000 nits.
Lagring: 32 GB
Kommunikation: W3 trådlös krets. Wi-fi (802.11b/g/n 2.4GHz och 5,0 GHz), bluetooth 5.0, inbyggd gps (GNSS, Galileo, BeiDou). Finns även med 4G-uppkoppling.
Mått: 49 x 44 x 14,4 mm
Vikt: 61,3 gram
Övrigt: Pulsoxiometer, tvåpoligt EKG, optisk pulsmätare, gyroskop, höjdmätare (altimeter), O2-mätare, accelerometer. IP6X dammtät, vattentät till 50 meter. Ett armband medföljer.
Pris: Testad modell 10 990 kronor hos Amazon


Vad skiljer Ultra från Series 8?

Förutom storleken finns det direkta skillnader mellan Ultra och Series 8. Skärmen är dubbelt så ljusstark, hela 2 000 nits, vilket är lika mycket som Iphone 14 Pro. Givetvis är skärmen större, men det är inte bara kosmetiskt, du kan nu se mer information på skärmen. 

Hur stor är Apple Watch Ultra?

Apple Watch Ultra är betydligt större än tidigare modeller. Boetten har diametern 49 millimeter. Trots det har skärmen bara blivit 7,4 procent större med 410 x 502 pixel upplösning mot 396 x 484 i Series 7 (skillnaden mot Series 4–7 är större). Skärmen kanske inte är så mycket större, men den har blivit dubbelt så ljusstark med maximal ljusstyrka på 2 000 nits så att du kan se all information även i gassande solljus.

Kan jag dyka med Ultra?

Svar ja! Det finns till och med en dedikerad app för dykare. Series 8 ska bara användas när du simmar eller snorklar i grunt vatten. Den är också spolsäker, vilket innebär att du kan använda klockan när du åker vattenskidor eller vattenscooter. 

Har den kraschdetektor?

Ja, precis som Series 8 kan den känna om du råkat ut för en olycka. Vad som skiljer den från Series 8 är att den har ett inbyggt nödalarm. Om du skadat dig kan du aktivera det för att räddningspersonal enklare ska hitta dig.

Hur mycket kostar Apple Watch Ultra?

Apple Watch Ultra kostar från 10 995 kronor på Apple Store.

Betyg 4,5 av 5