Uppdatering (2022-08-13):

Nu har Apple godkänt Telegram-uppdateringen

Telegram-vd:n Pavel Durovs ilska kan ha lönat sig. Nu har Apple nämligen bestämt sig för att godkänna den uppdatering som man tidigare ska ha sinkat, enligt Telegrams vd. Det rapporterar 9 to 5 Mac.

Uppdateringen har godkänts i App Store och finns att ladda ned. Bland nyheterna finns bland annat animerade emojis, kallade Telemojis. Åtminstone Pavel Durov är övertygad om att just det var anledningen till dröjsmålet. Apple har inte kommenterat saken.


Tidigare:

Telegrams vd Pavel Durov har valt att öppet kritisera Apple gällande den ”obskyra” granskningsprocessen på App Store.

Enligt ett meddelande på Durovs kanal har Telegram under ett par veckors tid utan framgång försökt förmå Apple att godkänna en ny version av appen som bjuder på ”revolutionerande” nyheter.

– Om Telegram, en av de 10 mest populära apparna globalt, får denna behandling, kan man bara föreställa sig svårigheterna som mindre apputvecklare upplever. Det är inte bara demoraliserande: det orsakar direkta ekonomiska förluster för hundratusentals mobilappar runt om i världen, skriver Durov i sitt meddelande.

Eftersom Apple inte hört av sig till Telegram är det i skrivande stund oklart vad fördröjningen beror på, men det kan påpekas att Pavel Durov vid flera tillfällen har kritiserat Apples höga avgifter på App Store.