Google har via ett blogginlägg inlett en ny kampanj som syftar till att få Apple att implementera RCS, en standard för textmeddelanden som är tänkt att göra det enklare att kommunicera med varandra oavsett vilka apparater vi har.

Enligt Google finns det betydligt större problem än olika färger på pratbubblorna, däribland trasiga gruppchattar, saknade läskvitton samt suddiga bilder och filmklipp.

Vidare påpekar Google att det kan vara svårt att skicka meddelanden över wifi från en Iphone till en enhet med Android. Dessutom saknas kryptering i meddelanden som skickas som sms eller mms, något som är en potentiell säkerhetsrisk.

Problemen är resultatet av att Apple använder sig av Imessage, en lösning som endast fungerar på företagets egna prylar. När meddelanden ska skickas till andra enheter konverteras dessa till sms/mms, vilka dras med en hel del begränsningar.

Med tanke på att Imessage är ett försäljningsargument för Iphone, Ipad och Mac lär det emellertid dröja innan Apple byter till RCS.