IOS stödjer sedan flera år gamla trotjänare som Playstation Dualshock och Xbox-handkontrollen, men de som föredrar något Switch-liknande där handkontrollen och skärmen sitter ihop har inte haft lika många alternativ.

Nu släpper Sony en ny handkontroll av den här typen speciellt för Iphone och med Playstation-tema. Den har utvecklats tillsammans med Backbone och är en variant av det företagets Backbone One-handkontroll, med Playstations välbekanta knappar med geometriska former.

Backone One – Playstation Edition kostar hela 1 500 kronor, mer än dubbelt så mycket som en Dualshock 5. Den har lightning-kontakt och hämtar ström från telefonen, så behöver inte laddas separat vilket kan vara praktiskt (och en handkontroll utan trådlös anslutning, högtalare och annat drar förmodligen väldigt lite ström).

Du fäster telefonen mellan de två halvorna, och en medföljande adapter gör att handkontrollen passar alla modeller av Iphone. Den har en ljudkontakt för headset och en lightning-kontakt för laddning så att du inte behöver ta av den för att ladda telefonen.