Under måndagskvällen skickade Apple ut de femte betaversionerna av IOS 16, Ipad OS 16, TV OS 16, Watch OS 9 och Mac OS Ventura till registrerade utvecklare och andra betatestare.

En liten, men trevlig nyhet i IOS 16 är att Apple gjort det möjligt att se batteritiden i procent även på enheter med en så kallad flärp. Enligt uppgift fungerar det på de flesta modeller, men skärmarna på Iphone 12 Mini och Iphone 13 Mini anses vara för små. Skulle du av någon anledning inte gilla funktionen kan du stänga av den i appen Inställningar.

Gillar du att ta skärmdumpar kan du se fram emot den nya funktionen ”Kopiera och radera” som kan användas om du vill klistra in bilden i Meddelanden eller andra appar innan du tar bort den.

Vidare har Apple lagt till ett nytt ljud med högre volym i Hitta-appen. Dessutom har informationen om Dolby Atmos och Lossless fått en ny placering i Apples musik-app, närmare bestämt bredvid genre och årtal.

Är du intresserad av att vara med och testa de nya versionerna kan du bege dig till Apple Beta Software Program och skriva in dina uppgifter.

Skarpa versioner av operativsystemen släpps någon gång under hösten.