Enligt uppgifter till The Verge ska Metas vd Mark Zuckerberg, i samband med ett möte med företagets anställda, sagt att han ser det som att Meta och Apple för en "filosofisk kamp" gällande hur metaversum ska byggas.

Mark Zuckerberg ska sagt att han tror Meta kommer tävla med Apple gällande vilken väg internet kommer ta i framtiden. Han säger då att Meta kommer positionera sig själv som det mer öppna och ekonomiskt tillgängliga alternativet till Apple.

"Det här är en kamp gällande filosofier och idéer, där de tror att genom att göra allting själv och tätt integrera kan de bygga en bättre konsument-upplevelse", sa Mark Zuckerberg om Apple och fortsatte.

"Och jag tror att det finns mycket att göra i specialiseringen över olika företag och att det kommer tillåta att ett mycket större ekosystem existerar."

Meta har redan flera vr-headsets ute och dominerar för stunden marknaden. Senare i år förväntas företaget visa upp sitt nya headset "Cambria". Apple förväntas i sin tur visa upp sitt första egna ar/vr-headset senare i år.

Läs också: Apples ar/vr-headset kan få särskilda handskar