Bloombergs Mark Gurman har tidigare sagt att han väntar sig att nya Mac Pro med Apple Silicon kommer lanseras mot slutet av 2022 eller under 2023 och kommer ha de två nya chippen M2 Ultra och M2 Extreme i ett chassi som är en mindre version av dagens Mac Pro.

I en intervju med Vadim Yuriev på Youtube-kanalen Max Tech ger Mark Gurman nu en intressant detalj kring Mac Pro som vi inte har hört tidigare: Apple ska ha haft en version av datorn i princip färdig att lansera för flera månader sedan med olika M1-chipp, men valde att skrota den och vänta på M2-familjen.

I intervjun tas även rykten om en ny Mac Mini upp, och Mark Gurmans tidigare påståenden om att en ny Imac Pro är på gång.

Vad gäller Mac Mini kommenterar Bloomberg-journalisten rykten om att nästa version av den lilla stationära datorn kommer få en ny design på chassit. Han vet inte var de uppgifterna kommer ifrån, och tror själv att det blir en renodlad spec-uppdatering. Han påpekar också att Mac Studio har samma grunddesign vilket gör det mindre troligt att Mac Mini skulle göras om.

En ny Imac Pro är fortfarande under utveckling men Mark Gurman tror nu att den kommer lanseras ”någon gång nästa år” – tidigare har han påstått att den kan komma innan årsskiftet.