Stage Manager organiserar automatiskt dina öppna appar och fönster så att du kan koncentrera dig på ditt arbete samtidigt som du har en bra överblick över dina öppna program och filer. Det aktuella fönstret som du arbetar i visas tydligt i mitten, medan andra öppna fönster visas på vänster sida, så att du snabbt och enkelt kan växla mellan uppgifter/appar. Det går också att också gruppera fönster när de arbetar med specifika uppgifter eller projekt som kräver olika appar.

”Blickfång”

Stage Manager, eller Blickfång, som än så länge är det svenska namnet i beta-versionen, går att konfigurera. Om du har många dokument och skärmbilder som ligger och skräpar på skrivbordet kan du enkelt välja bort att visa dessa, för att ge dig bättre arbetsfokus.

Mac OS Ventura
Dina program och filer lägger sig till vänster. Genom att klicka på dem blir de aktiva.

Stage Manager/Blickfång ska ge bättre multitasking åt framför Ipad OS men finns även på Mac OS. Apple har i flera år försökt att göra Ipad-upplevelsen mer lik Mac OS, Blickfång är den senaste i raden. Det ger bra överblick mellan dina olika program och projekt. Om det räcker hela vägen återstår att se. Än så länge är det en del buggar som måste rensas ut innan det går att ge ett riktigt omdöme, men det verkar onekligen vara en funktion för dig som enkelt vill fokusera på ditt arbete.

Mac OS Ventura och IOS 16 befinner sig än så länge i betastadie och kommer att släppas i skarp version till hösten.