Dolt i den tredje betaversionen av IOS 16 för utvecklare, som släpptes under onsdagen, har 9 to 5 Mac hittat kod som tyder på att Apple utvecklar stöd för virtuella betalkort.

Virtuella betalkort har funnits som koncept i många år och användes bland annat flitigt av svenska banker redan i början av 2000-talet, men har aldrig slagit igenom riktigt eftersom det är ganska krångligt och kräver manuell inställning varje gång du vill handla någonstans.

Kodsnuttarna 9 to 5 Mac har hittat pekar på att funktionen kommer vara inbakad i Safaris autofyllfunktion. Dina riktiga kortnummer döljs och virtuella nummer fylls i på webbplatser.

Än så länge finns inte så mycket information om funktionen, och det framgår till exempel inte om det är Apple som står för de virtuella korten så att det fungerar oavsett kortutgivare, eller om kortutgivaren måste vara med på ett hörn.

En annan kommande nyhet är att Safari kan känna av om du försöker betala direkt med ett kort som har stöd för Apple Pay, och föreslår då att du aktiverar det.