Google har släppt version 104 av Chrome för Iphone och Ipad med ett gäng nyheter.

För det första förvandlas webbläsaren till en fullfjädrad lösenordshanterare som kan fylla i loginuppgifter även i andra appar, via IOS autofyllningsfunktion som används av fristående lösenordshanterare som 1Password och Lastpass. Det har funnits länge i Android-versionen men kommer alltså nu även till IOS.

Om du använder appen för att fylla i lösenord på en sajt som har drabbats av en läcka får du en varning om att du bör byta lösenord.

En annan nyhet är Enhanced Safe Browsing som kontrollerar alla sajter du besöker mot listor över skadliga och bedrägliga webbplatser.

Chrome Actions kallas en funktion som gör att du kan komma åt många funktioner som annars ligger djupt nere i undermenyer i appens inställningar genom att helt enkelt skriva in namnet på funktionen i adressfältet.

IOS-versionen av Chrome blir med uppdateringen först med en helt ny funktion som visar en speciell startsida när du inte har öppnat appen på ett tag. Här visas ett sökfält, knappar som öppnar bokmärken, läslistan, senaste flikar och historik, nyhetsrubriker samt en länk till din senast öppna flik. Det här ska även komma till Android inom kort.