Strax efter WWDC släppte Apple en ny betaversion av mjukvaran i samtliga Airpods-modeller utom första generationen. Någon lista över nyheter fanns inte, så utvecklare har fått prova sig fram och se om de hittar något.

Nu rapporterar 9 to 5 Mac att en utvecklare har hittat en dold nyhet i mjukvaran. Twitteranvändaren ”George” i Nederländerna har delat en bild som visar hur han har lyckats aktivera den nya bluetoothkodeken LC3 på Airpods Max med betamjukvaran och en Mac med betan av Mac OS Ventura.

LC3, eller Low Complexity Communication Codec, är en ny kodek för bluetoothljud som ger högre ljudkvalitet vid samma låga bithastighet. Det kan bland annat ge bättre ljudkvalitet under samtal.

Den nya kodeken har en koppling till bluetooth 5.2 som nu har börjat dyka upp i produkter och har en annan spännande nyhet i form av stöd för ljudströmning via bluetooth low energy. Det kan ge framtida Airpods-modeller betydligt bättre batteritid, något som dock inte gäller nuvarande modeller som Airpods Max, som däremot verkar kunna dra nytta av den högre ljudkvaliteten.