En av höjdpunkterna i IOS 16 är möjligheten att redigera eller radera meddelanden du skickat via Imessage. Du har en kvart på dig efter att ha skickat meddelandet att redigera det, och mottagaren kan se att det har redigerats.

Med första utvecklarbetan av systemet som släpptes efter WWDC händer ingenting när du redigerar eller raderar ett meddelande, om mottagaren har ett äldre system utan stöd för funktionen. I beta 2 som släpptes under onsdagen har Apples utvecklare tänkt på detta och lagt till en experimentell lösning på det, rapporterar 9 to 5 Mac.

Har du IOS 15 eller tidigare och får ett meddelande från någon med IOS 16 beta 2 som sedan redigeras får du ett nytt meddelande med texten Ändrat till (Edited to på engelska) följt av den ändrade texten inom citattecken.

Någon ändring för raderade meddelanden verkar inte ingå, så frågan är hur Apple kommer hantera det. En annan kvarstående fråga är om systemet kommer kunna varna dig att mottagaren har ett äldre system och fortfarande kommer kunna se de ursprungliga meddelandena.