Uppdatering (2022-06-19):

Så fungerar dubbelladdaren

Efter helgens försäljningsstart av Apples nya dubbelladdare, har företaget nu publicerat ett nytt supportdokument som mer detaljerat berättar hur laddaren fungerar – och prioriterar. Det skriver Macrumors.

Strömadaptern har en total effekt på 35 watt som oftast delas jämnt om två enheter ansluts. Undantaget är om en enhet kräver mindre ström, då kan effekten fördelas om ojämnt. Apple beskriver:

  • Om en Macbook och en Iphone eller Ipad ansluts får enheterna 17,5 watt vardera.
  • Om en Iphone och en Ipad ansluts får enheterna 17,5 watt vardera.
  • Om en Macbook eller en Iphone och en Apple Watch eller Airpods ansluts, får Macbooken alternativt Iphone upp till 27,5 watt, medan Apple Watch eller Airpods får upp till 7,5 watt.

Tidigare (2022-06-18):

Strömadaptern säljs som ett tillval (standard på vissa konfigurationer) till nya Macbook Air M2 och har två usb-c-uttag för att ladda upp till två enheter samtidigt. Nu finns laddaren även att köpa som en fristående produkt från svenska Apple Store.

Värt att notera är att den totala effekten bara är 35 watt, vilket ger begränsade prestanda till framför allt Macbook Pro-maskiner, men för att exempelvis ladda en Macbook Air och en Iphone samtidigt, en Iphone och Ipad, eller kanske en Iphone samt möjliggöra samtidig snabbladdning för Apple Watch via usb-c, kan det vara ett lämpligt val.

Laddaren kostar 745 kronor och levereras från 22 juni. Usb-c-sladdar ingår som vanligt inte i köpet.