I vintras presenterade Microsoft en ny säkerhetssatsning kallad Microsoft Defender för individer, en tjänst med appar för alla stora plattformar som håller koll på säkerheten i alla dina (och familjens) enheter oavsett om de kör Windows, Mac OS, Android eller IOS.

Efter flera månaders testande har företaget nu släppt Defender i skarp version för alla fyra plattformarna. Defender för individer påminner om Defender för företag (Defender for Endpoint), men är inte samma tjänst och program. Tjänsten ingår i Microsoft 365-prenumerationen.

IOS-versionen av Defender har bara en form av faktiskt skydd: Ett webbfilter som stoppar dig från att öppna skadliga länkar. Huvudfunktionen är en panel där du kan se status för alla enheter som är anslutna till ditt Microsoft-konto med Defender installerat, inklusive familjemedlemmars enheter om du har familjekonto.

Mac-versionen är däremot ett fullfjädrat antivirusprogram som även har webbfilter, samma översiktspanel som på IOS samt tips om hur du kan öka säkerheten på datorn.