Vid sidan av IOS 16 och Watch OS 9 har Apple även skickat ut den skarpa versionen av TV OS 16 efter några månaders betatestande.

Den stora nyheten den här gången är utökat stöd för handkontroller, något som även kommer till IOS 16, Ipad OS 16 och Mac OS Ventura.

Enligt Apples användarhandbok för Apple TV erbjuds även stöd för personanpassat rumsligt ljud, samt den nya hjälpmedelsfunktionen Text under pekaren som visar förstorad text för markerade objekt.

I en kommande uppdatering kommer Apple att lägga till stöd för Matter, den nya standarden som ska se till att smarta prylar kan kommunicera med varandra.

Vad gäller det utlovade stödet för HDR10+ tycks det också dröja till en kommande uppdatering, något som innebär att vi får vänta på att bildkvaliteten ska förbättras i filmer och tv-serier.

Under ytan bjuds vi även på diverse bugg- och säkerhetsfixar och en lista över de sistnämnda kommer dyka upp på Apples supportsidor inom kort.

För att uppdatera din Apple TV beger du dig till Inställningar -> System -> Programuppdateringar -> Uppdatera programvara med hjälp av fjärrkontrollen. Observera att det kan ta en stund innan installationen slutförs.