Apple nämnde inte TV OS 16 med ett enda ord under måndagens event, men kort efteråt skickades den första betaversionen ut till registrerade användare.

Att döma av den medföljande dokumentationen rör det sig mestadels om diverse förändringar under ytan, med andra ord lär det inte bli tal om särskilt många nya funktioner i slutändan.

Bland nyheterna kan nämnas utökat stöd för handkontroller, något som även kommer till IOS 16, Ipad OS 16 och Mac OS Ventura.

Dessutom läggs stöd för HDR10+ till, något som i korthet innebär att dynamisk metadata analyseras automatiskt vilket i sin tur ska förbättra bildkvaliteten.

Vidare har Apple lagt till stöd för Matter, den nya standarden som ska se till att smarta prylar kan kommunicera med varandra.

Det blir även tal om en drös nyheter för utvecklare, däribland möjligheten att verifiera appar med hjälp av Apptransaction.

Antagligen kan vi räkna med att fler av nyheterna för IOS 16 även släpps för TV OS 16, detta då det i grund och botten rör sig om samma system.

En publik betaversion av TV OS 16 skickas ut i juli och den skarpa versionen släpps någon gång under hösten.