Apple skickade under tisdagskvällen skickat ut den nionde betaversionen av Mac OS Ventura (13.0) till registrerade utvecklare och andra testare.

Den skarpa versionen kommer rullas ut i oktober, troligtvis i samband med ett nytt event med fokus på Mac och Ipad.

Den största nyheten i Mac OS Ventura är Stage Manager (Blickfång på svenska), en ny lösning för att hantera öppna fönster utifrån vilka appar du använder dig av. Tanken är att den nya funktionen ska underlätta vid multitasking.

Missa inte: 5 viktiga nyheter i Mac OS Ventura du inte kände till

Vidare bjuds vi på diverse förbättringar av sökfunktionen Spotlight. Till exempel kan du nu hitta bilder i ditt bildbibliotek eller söka efter text inuti bilder.

Mac OS Ventura

Dessutom bjuds vi på en lång rad förbättringar i de medföljande programmen, bland annat kan du se fram emot bättre sökfunktion i Mail. Dessutom kan du nu ångra ett skickat mejl, åtminstone en liten stund. Du kan också schemalägga mejl för att skickas senare.

Safari är inte bara snabbare än någonsin utan också mer säker.

Med hjälp av Passkeys ska du slippa skriva in lösenord och lösenkoder titt som tätt, åtminstone så länge som du har aktiverat Touch ID eller Face ID. Den nya funktionen fungerar inte bara med appar, utan även med sajter.

Läs också: Utvecklare lyckas köra Mac OS Ventura på gamla Macar

Vidare erbjuds diverse förbättringar av Continuity och Handoff, däribland möjligheten att använda en Iphone som webbkamera för din Mac. Vill du hålla mobilen på plats kan du skaffa en speciell hållare från Belkin.

Mac OS Ventura

Dessutom blir det enklare att dela med sig av bilder till resten av familjen via den nya funktionen Delat Icloud-bildbibliotek (Icloud Shared Photo Library).

För spelare är den stora nyheten Metal 3, något som kommer göra Mac till en bättre plattform för spel.

Är du intresserad av att vara med och testa Mac OS Ventura kan du bege dig till Apple Beta Software Program och skriva in dina uppgifter.