Efter IOS 16 och Watch OS 9 var det dags för en presentation av Mac OS 13 Ventura, som vanligt uppkallad efter en plats i Kalifornien.

Den första nyheten var Stage Manager, en ny lösning för att hantera öppna fönster utifrån vilka appar du använder dig av. Tanken är att den nya funktionen ska underlätta vid multitasking.

Näst på tur står diverse förbättringar av sökfunktionen Spotlight. Till exempel kan du nu hitta bilder i ditt bildbibliotek eller söka efter text inuti bilder.

Mac OS Ventura

Vidare bjuds vi på en lång rad förbättringar i de medföljande programmen. Bland annat kan du se fram emot bättre sökfunktion i Mail. Dessutom kan du nu ångra ett skickat mejl, åtminstone en liten stund. Du kan också schemalägga mejl för att skickas senare.

Safari är inte bara snabbare än någonsin utan också mer säker. Med hjälp av Passkeys ska du slippa skriva in lösenord och lösenkoder titt som tätt, åtminstone så länge som du har aktiverat Touch ID eller Face ID. Den nya funktionen fungerar inte bara med appar, utan även med sajter.

Vidare fick vi se diverse förbättringar av Continuity och Handoff, däribland möjligheten att använda en Iphone som webbkamera för din Mac. Vill du hålla mobilen på plats kan du skaffa en speciell hållare från Belkin.

Mac OS Ventura

Apple passade även på att slå ett slag för att använda våra Mac-datorer för spel. Bland annat lyfte man fram Metal 3 och att både No Man’s Sky och Resident Evil Village släpps för plattformen.

Den skarpa versionen av Mac OS 13 kommer att släppas till hösten, men redan nu kan registrerade utvecklare ladda ner den första betaversionen. En publik betaversion släpps i juli.