Tesla-ägare som tröttnat på att Elon Musk och hans utvecklare fortsätter dissa Apples Carplay och Android Auto för att integrera en mobil och bilens underhållningssystem har nu fått en alternativ lösning till att ge upp eller sälja bilen.

Utvecklaren Michał Gapiński har efter ett halvårs sluten utveckling släppt en alfaversion till allmänheten av ett system han kallas Tesla Android, och som gör det möjligt att på ett minst sagt tillkrånglat sätt köra Carplay och Android Auto i en Tesla.

Tesla Android kör en specialversion av operativsystemet Android på en Raspberry Pi 4. Du behöver även ytterligare en Raspberry Pi 3 eller 4 som hanterar video och nätverk, till vilken du ansluter ett lte-modem. Till slut visas ränssnittet i Teslas inbyggda webbläsare – men kan även styras med rattkontrollerna precis som de medföljande apparna.

För att använda Carplay behöver du utöver dessa komponenter även en dongel från Carlinkit, och gränssnittet kan vara aningen långsamt varnar Michał Gapiński.

Installationsguiden visar att systemet än så länge helt klart är något för entusiaster, så de flesta Tesla-ägare lär få fortsätta vänta och hoppas.