Förra sommaren meddelade kanadensiska utvecklaren Agile Bits att lösenordshanteraren 1Password har byggts om från grunden och får en enhetlig användarupplevelse på alla plattformar. En betaversion för Mac släpptes också, men mottagandet bland användare var minst sagt blandat.

Många användare har klagat på att 1Password 8 använder webbtekniker med Electron-ramverket och inte längre är ett äkta Macprogram med Apples Appkit-ramverk. Att programmet övergår till enbart onlinelagrade lösenordsvalv har också lett till kritik.

Utvecklingen av den nya versionen har pågått sedan dess och den har nu blivit så stabil och funktionell att utvecklarna har valt att släppa den i skarp version.

Förutom en ny grafisk design har 1Password 8 flera andra nyheter. Det gamla minifönstret har ersatts av något som kallas Quick Access och är ett flytande fönster där du både får förslag på loginuppgifter att fylla i och kan söka. Med hjälp av något utvecklarna kallar Universal Autofill kan programmet fylla i valda uppgifter i stort sett var som helst, inklusive icke-standardprogram som Zoom och i terminalfönster.