Apples Airplay låter dig strömma ljud och video till andra enheter på ditt lokala nätverk. Det kan röra sig om inbäddad video på en webbsida på din Iphone som du streamar till en Apple TV, eller ett album från Musik-appen på en Mac, som spelas upp via flera enheter.

Betyg 4,5 av 5

Omdöme

Reflector 4 bygger ut funktionaliteten i Apples Airplay. Du kan också ta emot Airplay-sändningar från flera enheter samtidigt. Det är inte begränsat till Airplay; Reflector är kompatibelt med streaming via Google Cast samt Miracast.

Positivt

  • Enkelt att använda
  • Ökad funktionalitet i Airplay
  • Stöd för Chromecast

Negativt

  • Inget särskilt

Apple lade till stöd för Airplay-spegling och skrivbordstillägg i den senaste versionen av Mac OS, vilket gjorde det möjligt för Apple-enheter (från IOS 14, Ipad OS 14 eller Mac OS Monterey) att streama till Macar tillverkade från och med 2018, som kör Monterey (vissa funktioner fungerar dock med lägre upplösning på äldre enheter; läs mer här.)

För att runda Apples krav och förbättra kompatibiliteten med ekosystemet finns nu Reflector 4, från Squirrels. Utvecklaren, Squirrels, har nu uppdaterat och omarbetat appen för att stödja M1-serien. Den fungerar med Mac OS 10.15 Catalina eller senare och kräver inget särskilt IOS-, Ipad OS- eller Mac OS-stöd – det enda som krävs är inbyggd möjlighet att strömma över Airplay.

Reflector 4
Reflector fungerar som en Airplay-mottagare för en rad Apple-, Google- och andra enheter.

Appen låter dig anpassa säkerhet, visning, skeuomorfism och andra element efter eget tycke.

Efter att ha startat Reflector visas appen som en Airplay-mottagare på alla enheter som stöds. För att skilja från Mac OS-inbyggt Airplay-stöd läggs ”(RF4)” till namnet, men du kan använda Reflector > Inställningar > Allmänt för att ställa in ett anpassat namn.

Välj Reflector-namnet som destination och du uppmanas att ange en Airplay-bekräftelsekod, som visas på din Mac. Du kan ställa in så att ingen kod behövs. Väljer du att använda en egen lösenkod är det den som används när du ansluter till nya enheter. Det kan vara värt att beakta eventuella säkerhetskrav om du väljer detta alternativ.

När Reflector börjar visa den mottagna skärmens innehåll visas den som standard i ett fönster som svävar över alla andra fönster. Du kan välja helskärmsläge eller inaktivera alternativen ovanför alla appar.

Apples inbyggda Monterey Airplay-mottagare startar alltid i helskärmsläge. Det finns inga alternativ för att göra det till ett fönster. På en Mac med flera skärmar kan du välja vilken som ska visa Airplay-strömmen. Men det är allt.

Reflector 4
Montereys Airplay-läge saknar flera funktioner, bland annat den här.

Det finns ännu mer att göra i Reflector, du kan ta emot Airplay-sändningar från flera enheter samtidigt. Och det är inte begränsat till Airplay; Reflector är kompatibelt med streaming via Google Cast samt Miracast. Squirrels erbjuder också appen Airparrot, en sorts komplement till Reflector, som kan strömma från Mac OS eller Windows till en rad audio- video- och datormottagare, oavsett protokoll.

Ministudio

MacWorld rekommenderar

Du kan klicka på en knapp för att ta en skärmdump över vad som visas på mottagaren eller spela in videoströmmen. Reflector låter dig skapa ett litet kontrollcenter på din dator för en mängd olika enheter, för att klippa ihop inspelningar för demonstrationer, livedemo för publik eller livestreaming till onlinetjänster.

En systemmeny tillhandahåller en kontrollpanel som låter dig växla mellan vilka strömmar du vill spela in med ett enkelt klick. Där Monterey inte tillåter dig att ändra vad den tror är den korrekta mottagna skärmläget, är Reflector både bättre på att göra rätt val och låter dig även tvinga fram skärmrotering om så behövs.

Betyg: 4,5 av 5

Betyg 4,5 av 5

Fakta

Tillverkare: Squirrels
Plattform: Mac OS
Appnamn: Reflector 4
Pris: Kostar 245 kronor hos Air Squirrels

Översatt och bearbetad av Petter Ahrnstedt