Uppdatering (2022-06-09):

I samband med måndagens event fick vi förutom uppgraderade modeller av Macbook Air och Macbook Air även se ett antal nya tillbehör.

Med hjälp av en ny usb-c-strömadapter med två portar är det möjligt att ladda två enheter samtidigt. Den nya laddaren är på 35 watt och kan användas med nyare modeller av Iphone, Ipad, Apple Watch och Airpods. Priset på Apple Store ligger på 745 kronor.

En annan nyhet är matchande magsafe 3-kablar till den nya modellen av Macbook Air. För 595 kronor kan du välja mellan färgerna rymdgrå, silver, midnatt och stjärnglans.

Det bör påpekas att det dröjer ett tag till innan du kan beställa de nya tillbehören, så räkna med att de inte levereras förrän nästa månad.


Tidigare:

Det finns många konkurrenter på marknaden för lite smartare usb-c-laddare, där många har fler portar av typ usb-a, usb-c, eller båda. Nu kan Apple vara på gång att släppa något liknande.

Ett supportdokument som (troligtvis oavsiktligt) publicerats visar en 35 watt strömadapter från Apple med två usb-c-portar, rapporterar 9 to 5 Mac. Gissningsvis delas effekten mellan de två uttagen. Supportdokumentet berättar bland annat att användaren kan ”ansluta en usb-c-kabel till någon av portarna på strömadaptern”.

35 watt kan vara tillräckligt för att driva och ladda en Macbook Air, samtidigt som en Iphone kan ladda med hyfsad hastighet. En Iphone 13 Pro Max kan snabbladdas upp till 27 watt, samtidigt som Apple Watch Series 7 kan snabbladdas genom en usb-c-anslutning som ger minst fem watt. Även där kan en sådan laddare alltså göra nytta.