Uppdatering (2022-07-12):
Sedan ett tag tillbaka ryktas det att 2024 års modeller av Ipad Pro kommer utrustas med oled-skärm, det vill säga samma sorts skärm som används i nyare modeller av Iphone.

Planen är att oled-skärmarna ska tillverkas av Samsung och LG Display och eventuellt blir det tal om en ny variant som just nu testas för fullt.

Enligt ET News ska den nya varianten vara av högre kvalitet än dagens skärmar. Dessutom sägs den vara både tunnare och lättare än dagens skärmar.

När bytet till oled-skärmar väl sker kan vi räkna med att det blir en större räckvidd på uppdateringsfrekvensen, närmare bestämt mellan 10 och 120 hertz. Som jämförelse är det 24-120 hertz som gäller i de nuvarande modellerna.

Tidigare (2022-04-07):

Enligt en ny rapport från The Elec väntas Apple lansera sin första större produkt med oled-skärm 2024 och det börjar med en Ipad (gissningsvis Ipad Pro). Oled-paneler väntas därefter även dyka upp i Macbook Pro.

Till att börja med är det Samsung och LG som står för skärmpanelerna men The Elec skriver att kinesiska BOE håller på att bygga en ny produktionslinje för tillverkning av 8,6 tum stora paneler med 2250x2600 pixel upplösning i sin fabrik i Chengdu, specifikt för att sälja till Apple.

Rykten om en Ipad med oled-skärm har cirkulerat länge. Mitten av 2021 gick rykten om att en Ipad Air med oled skulle komma redan under 2022, men under hösten påstod sedan analytikern Ming-Chi Kuo att Apple hade lagt ner de planerna och avvaktar med oled.