Uppdatering (2022-01-23):

Mark Gurman: ”Stor uppdatering” väntar 2024

2023 kommer enligt Bloombergs Mark Gurman vara ett ”lätt” år för Ipad-familjen, med få och små nyheter. Men nästa år kan vi se fram emot en riktigt fet uppdatering av Ipad Pro.

Mark Gurman bekräftar de tidigare uppgifterna från Ross Young om att Ipad nu till slut kommer få oled-skärm, som det har ryktats om i flera år. Han skriver att designen på chassit också kommer göras om.

Tidigare rykten har talat om att Apple har väntat på en typ av oled-skärmar som använder dubbla lager dioder för högre maximal ljusstyrka. Iphone är redan uppe i upp till 2 000 nits maximal temporär ljusstyrka (1 000 nits normalt), men större skärmar som på Ipad ställer andra krav på tekniken.


Tidigare:

Sedan ett tag tillbaka ryktas det att Ipad Pro kommer utrustas med oled-skärm, det vill säga samma sorts skärm som används i nyare modeller av Iphone.

Enligt skärmexperten Ross Young som citeras av Macrumors kommer de nya oled-modellerna att vara på 11,1 respektive 13 tum och lanseras under det första kvartalet 2024.

Mycket talar för att oled-skärmarna tillverkas av Samsung och LG Display och eventuellt blir det tal om en ny variant som sägs vara både tunnare och lättare än dagens skärmar.

När bytet till oled-skärmar väl sker kan vi räkna med att det blir en större räckvidd på uppdateringsfrekvensen, närmare bestämt mellan 10 och 120 hertz. Som jämförelse är det 24-120 hertz som gäller i de nuvarande modellerna.

Test: Ipad Pro – på pro-fronten går det undan!